Skip to main content

2019 İleri Aşama Kategorisi Kazananı

Elif Atmaca – Toyi


Türkiye’de yaşayan yaklaşık 22 milyon çocuğun 7 milyona yakını gelir seviyesi düşük ailelerin çocuklarından oluşuyor. Dezavantajlı çocuklar, oyuna ve oyuncağa erişemiyor. Aynı zamanda, şehir yaşamı, ebeveyn yönlendirmeleri ve oyuncak sektörünün kısıtları nedeniyle çocuklar yaratıcılıklarını kullanamıyor.
Çocukların hayal güçlerini ve yaratıcılıklarını desteklemek için oyun deneyimleri tasarlayan bir sosyal girişim olan Toyi, çocukların etraflarındaki her şeyi oyuncaklara dönüştürmelerini sağlayan bir yaratıcı oyun kiti sunuyor. Teker, ayak, göz, eklem, çubuk, esnek halka ve eklem parçalarından oluşan kit ile 6 yaş ve üstü çocuklar, etraflarında bulunan günlük nesneleri hayallerindeki oyuncaklara dönüştürüyor.
Toyi oyuncak kitinin içinde yönerge ve kurallar bulunmuyor ve tüm süreç çocukların hayal gücüne bırakılıyor. Açık uçlu oyun deneyimi sağlayan Toyi ile çocuklar yaratıcılıklarını kullanarak sonsuz sayıda oyuncak yapabiliyor. Toyi böylece çocukların ihtiyaç duyduğu yaratıcılık, ileri dönüşüm ve 21. yüzyıl becerilerini geliştirmelerini sağlıyor. Toyi aynı zamanda, dezavantajlı çocuklara ulaşmak için bu alanda çalışan sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği yapıyor.

Skip to content